vineri, 25 iunie 2010

Colectia de papusi Aradeanca imbracate in costume populare Szuszi si Andris de la Muzeul Breslelor din Targu Secuiesc, jud. Covasna

6 comentarii:

  1. Am ramas cu gura cascata cand am vazut atatea papusi de la Aradeanca imbracate in costume populare atat de frumoase! Nu stiam ca exista asa ceva la noi in tara. Este o colectie cu 356 de papusi de la Aradeanca, fiind realizata in 1971-1972, din initiativa unei reviste; costumele populare au fost realizate de copii. Abia astept sa o vad.Colectia se gaseste la Muzeul Breslelor din Targu Secuiesc, jud. Covasna, str. Curtea 10, nr 1, luni este inchis, iar in restul zilelor programul este intre orele 10-16: costul unui bilet pentru adulti este de 6 lei, pentru copii 3 lei, iar fotografiatul costa 12 lei. Cel putin eu asa am gasit pe internet.
    Splendid, nu am cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fotografiile nu imi apartin, le-am descarcat de pe blogul a doi englezi care au vizitat muzeul respectiv. Noroc de straini ca ne mai fac oleaca de publicitate, ca pe baza noastra...

    RăspundețiȘtergere
  3. Aªm vizitat Muzeul Breslelor din Targu Secuiesc in iulie, a.c., , merita vazut,am facut multe fotografii, insa nu atat de multe cate mi-as fi dorit.
    Nu sunt expuse decat 250 de papusi, din cele 360( nu stiu daca asta e cifra exacta), din lipsa de spatiu.
    Muzeul nu este asaltat de vizitatori, sunt putini, insa colectia pe care am vazut-o m-a impresionat.
    Adica, pe vremea lui Nea Nicu, era o mandrie costumul popular, indiferent de etnie(costumele expuse sunt sasesti), iar acum daca mai vrei sa faci ceva esti fie demodat, fie nationalist.
    Sa mergem sa facem turism in tarile care isi promoveaza valorile, cu adevarat, ca in Romania nu mai este cazul, de 20 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunat!!!!!!!!! Aveam mare nevoie de imagini cu costume populare din zonele folclorice si iata, un material exceptional. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am postat si fotografii proprii, facute in vara lui 2010.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am ajuns si noi acolo in vara lui 2013 si am ramas ca si Luiza cu gura cascata!!!!Nu stiam ca avem un muzeu de papusi natioanale Aradeanca lucrtae de copii!!!E frumos,unic si am apreciat in jurnalul de acolo.

    RăspundețiȘtergere