luni, 14 februarie 2011

Papusa Oana Zavoranu





18 comentarii:

  1. Papusa Oana Zavoranu este una dintre papusile domnisoara fabricate la aradeanca, poate nu dintre cele mai reusite.Toate pozele pe care le-am postat sunt de pe net.

    RăspundețiȘtergere
  2. LuizA,esti geniala!Am sa-ti mai scriu in fiecare zi.Am sa-mi intreb parintii daca sunt de acord sa vina in vizita pe la noi prietenele mele.Acum,poate rusesc sa-ti scriu o poveste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum o sa incep sa scriu povestea.Imi amintes si acum cat de nerabdatoare eram sa se nasca Delia.Tati era curios daca nu au gresit la ecografie si daca se nastea baiat...ce fericit ar fi fost.Era o seara placuta si linistita de vara,cand pe acea vreme eu aveam 6 ani si ne asezasem cu totii in fata televizorului din sufragerie.Deodata,pe mami a inceput s-o doara burta.Tati a dus-o pe mami repede la maternitate.Dupa cateva ore,dupa ce tata imi explicase ca peste putin timp mamei ii va fi bine si voi avea o surioara,doctorul a iesit din sala de nasteri si a dat verdictul:mami nascuse o fetita sanatoasa-tun.A doua zi,eu si tati am mers la spital sa o vedem pe Delia.Ea statea ca intr-un fel de patut.Era mica si fragila,chelioasa,infasata intr-un material alb si cu o suzeta roz.Brusc,ea a deschis ochisorii mici si verzi si i-a atintit pentru prima data spre mine.Nu-mi venea sa cred:surioara mea dulcica nou-nascuta invatase sa se uite la mine!Dupa inca doua zile,mami a fost externata impreuna cu Delia.Nasii mei de botez,care erau acum si ai ei,o ajutau pe mama sa o tina pe sora mea in brate.Cand am ajuns acasa,mamica mea a pus-o pe Delia in patut.Mami si cu tati ba ii schimbau scutecele,ba o imbracau,sau incercau s-o linisteasca din plansete."Acum ce-i de facut?"m-am intrebat eu,uitadu-ma la Delia,care statea in patut,se uita mirata la mine si scosese doar un scancet subtire.Din senin,m-am simtit neglijata,apoi m-am dus in camera mea sa ma uit pe fereastra.Ma uitam la cerul care avea in acea zi sclipiri de sidef,dar,dintr-o data,m-am simtit pierduta in spatiu.Toate planetele se invarteau in jurul meu,straluceau,dar nu ma bagau in seama.Apoi,m-am intors din aceasta ciudata calatorie din Cosmos,la fereastra.Aceasta pierdere in spatiu m-a facut sa nu mai fiu geloasa pe sora mea.Acum ma bucur de orice descoperire a Deliei.Semnat,Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga LuizA,ce mai faci?Vreau sa-ti spun ca trebuie sa ne bucuram de cat mai multe clipe scriind pe acest site,pentru ca,atunci cand voi lua vacanta mare,voi pleca pentru toata vara in America si in Estonia.Sunt eu,Mihaela,iar acolo am niste rude stabilite si in America am chiar vara cateva concursuri de creatie literara.Sa nu fii trista,dar te rog sa-ti rezervi putin timp la sfarsit de saptamna,caci nu vreau sa ne cautam precum luna si soarele.Te pup,cu mult drag,Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Te roooooooooooooooooooooooog,LuizA,raspunde-mi!Sunt eu,Mihhhaaaaaeeeellllaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  6. LuizA,tot eu sunt,Mihaela,dar nu mi-ai raspuns de 3 zile!

    RăspundețiȘtergere
  7. :))) Nu intra in panica!Stii ca intru din an in Pasti pe net! ba chiar de cand imi scrii tu, intru ceva mai des!:))
    Am citit tot ce mi-ai scris, nu-ti fa griji;ma bucur ca ai trecut la actiune si ti-ai intalnit prietenele.
    Imi amintesti de fetele unei prietene de a mea, cand erau mici: erau atat de incantate cand ne intalneam, incat isi doreau sa faca totul incat sa imi placa mie. Acum au crescut, sunt domnisoare, si vor sa placa baietilor, logic, nu?:))

    Ma amuza chestia asta, si acum ma gandeam la tine.Si tu vei creste, si vei ajunge o domnisoara sigura pe ea si cu multe vise de realizat.

    Ma bucur mult ca te vei plima vara aceasta in atatea locuri frumoase; bucura-te de fiecare clipa si de fiecare loc frumos prin care treci.amintirile sunt lucrurile frumoase care raman mereu cu noi.

    Stau si ma crucesc cum scriu astea unei copile de 8 ani; esti foarte matura in gandire pentru varsta ta.

    Am citit si de sora ta, era normal sa te simti asa, dezorientata, insa cred ca ai tai au incercat pe cat posibil sa nu te neglijeze. De multe ori, avand un copil mai mic, parintii il vad pe celalalt aproape un adult, ca si ei, desi e doar un copil.De aceea au asteptari destul de mari de la el, asa e, replica" tu esti mai mare si trebuie sa intelegi" este arhicunoscuta.
    Intotdeauna vei fi sora mai mare, dar din fericire Dumnezeu ti-a dat si maturitatea necesara.
    asculta-ma bine, esti dintre putinii copii din tara Asta care inca mai citesc, mai asculta de parinti si au grija de cei mai mici.stiu ca asta nu te ajuta prea mult, dar macar face bine la moral.

    Esti un copil deosebit si tu stii asta.Chiar daca ai momente de tristete, ca mai toti, te descurci de minune.

    Abia astept sa imi povestesti dupa ce te vei intoarce din calatorii.Vei avea o carte maaare de scris.

    Nu stiu daca mi-ai spus, mergi la dans, sau la vreun sport, ceva?
    Am senzatia ca da, si bine faci.Daca este sa iti dau un sfat bun, asta ar fi: multa miscare, pentru ca asta iti consuma energia si este si sanatos! Si ceva mai putin timp la calculator...Ma lupt cu copiii in fiecare zi sa le explic sa renunte la orele petrecute in fata calculatorului, in favoarea sportului sau cititului, insa nu prea am sanse de reusita.

    Despre mine, foarte pe scurt: in fiecare seara, eu si sotul meu pansam una dintre pisicile noastre.E un chin pentru toti trei, si vom avea de munca cel putin cateva luni.Pisicuta noastra a fost ghinionista si a intalnit niste oameni cu probleme psihice care au ranit-o destul de rau, incat recuperarea, atata cat se poate, va dura mult.

    Daca vei vedea ca poate nu suntem pe aceeasi lungime de unda, uneori, este pentru asta.
    Iti voi scrie poate mai mult la sfarsit de saptamana.

    Noapte buna si sa visezi lumea ta cu zane si printi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna,sunt eu,Mihaela.Eu am venit sa scriu povestea.Ieri,fiindca Delia este plecata la unchiul si matusa mea pentru o luna si jumatate,dupa ore,m-a invitat prietena mea,Ruxandra la ea acasa.Fiind si ea singura si stiind ca parintii o lasa,m-a invitat.Dupa ce ne-am terminat temele,am decis sa ma duc la ea in vizita.Parintii Ruxandrei si-au construit o vilisoara cu etaj,cocheta,cu mobila clasica pe interior,cu garaj,cu multe flori si plante in gradina,cu trei sezlonguri,cu o bancuta din lemn la intrare ,cu o piscina pentru toata familia,iar casa are un balcon-terasa.Mi-am pieptanat parul cel castaniu,lung pana la spate,l-am lasat desprins si i-am pus o bentita cu fundita.M-am imbracat cu un trening roz,mi-am pus rucsacul roz in spate,m-am incaltat cu niste adidasi roz si am cumparat in drum trei baloane:unul alb si doua roz.Cand am ajuns la portile de fier pictate in negru,cu zorele agatatoare pe ele,Ruxandra mi-a raspuns imediat,venind cu catelusa sa dupa ea.Ruxandra m-a poftit in casa,dupa ce mi-a prezentat toata casa de la A la Z,dar uitase un singur amanunt:CAMERA EI.Am intrebat-o daca ar dori sa-mi prezinte si dormitorul sau,iar ea s-a scuzat ca a uitat.Mi-a aratat camera sa,cu multe papusi si jucarii din plus,stranse din atatia ani in care a mers prin turnee cu cantatul la pian,pe care il exerseaza de la varsta de 4 ani. "Ai o multime de papusi destul de frumoase,dar iti lipseste ceva:O PAPUSA ARADEANCA,cu burtica ei prea grasuta,cu ochisorii ei maricei si patrunzatori,parul ei,fie cret,drept sau ondulat,i-am spus eu,ai putea sa intrebi parintii tai daca pot sa se intereseze de unde sa le cumpere,pentru ca este o papusa romaneasca,iar tara noastra,din pacate,nu prea mai fabrica aceste papusi,dar inca nu sunt pierdute,ele se vor pierde numai odata ce dispare mandria de a spune:Sunt roman!".Ruxandra m-a aprobat,in semn de multumire ca am deschis-o sa priveasca lumea cu proprii ei ochi.Ea a continuat sa-mi arate camera sa,dar eu am observat ca intr-un colt al camerei,avea un cosulet crem cu roz din catifea.Eu am intrebat-o al cui este si la ce foloseste,iar Ruxandra mi-a raspuns ca este cosuletul catelusei sale,Dolly.Aceasta este pui de yorkshire-terrier,o rasa de caine de talie mica.Mi-a aratat pana si cusca hamsterului sau,Farrel.El are o cusca special amenajata,cu conditii de trai foarte bune.Mi-a explicat multe lucruri interesante despre caini si hamsteri,m-a invatat sa nu-mi fie frica de ei si mi-a aratat cum sa hranesc un hamster si cu ce.Experienta de ieri a fost una placuta si interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, Mihaela, azi e vineri si am un pic de timp sa iti scriu.De fiecare data ma bucura cand vad cum scrii si cu cata sensibilitate descrii anumite lucruri.
    Te rog sa nu mai dai detalii despre tine referitoare la fizic, pe blog. Discutiile noastre sunt publice, poate oricine sa citeasca, si imi doresc sa nu apara nici o problema.Asta este dezavantajul, cred, de a scrie pe un blog, pentru ca oricine poate scrie orice, atat bine, dar mai ales rau.
    De la inceput m-am gandit la varianta asta, acum insa mi se pare obligatorie.
    Iti scriu diseara despre ce e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, Mihaela, scrie-mi in continuare pe blog despre papusi, orice vrei tu, dar sa nu contina detalii referitoare la tine, casa ta sau familia ta. O sa ne scriem pe e-mail despre asta, e mai nimerit si acolo povestim cate in luna si in stele.
    Imi amintesc ca bunica mea ma certa ca ma jucam cu papusile, eram prin scoala generala, si imi zicea ca sunt prea mare. Acum cand ma aude tot despre ele, se inchina pe la icoane:))
    Nu cred ca voi scapa de microbul lor prea curand, si nici nu imi doresc:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela, trimite-mi adresa ta de email pe adresa: marius_g_roman@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  12. buna ziua,

    As dori sa vand 2 papusi fabricate de Aradeanca in anii '80, pastrate in conditii foarte bune, au 55 de centimetri, hainele originale, cea bruneta are mecanism de sunet la spate (din pacate nu mai functionaeza).
    Adresa mea de mail este: popescu_darian@yahoo.com

    Poze (copiati link-ul in casuta de browser):
    http://tinypic.com/r/33lcwom/7
    http://tinypic.com/r/suwz0p/7
    http://tinypic.com/r/245yez7/7
    http://tinypic.com/r/255hmpd/7

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, Mihaela, vad ca nu mi-ai mai scris, cred ca ai intampinat greutati ca sa te inregistrezi aici; roaga pe tata sau mama, daca se pricep cat de putin, sa te ajute sa te inregistrezi pe blogul meu.Am fost nevoita sa iau aceasta masura de siguranta, din cauza unui personaj rau intentionat care a scris aici vrute si nevrute.Ti-am lasat si o adresa de e-mail unde ma poti contacta, daca vrei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pretul pentru ambele papusi este de 80lei.

    http://www.okazii.ro/catalog/53894474/papusa-aradeanca-dimensiuni-mari-veche.html

    http://www.okazii.ro/catalog/53894539/papusa-aradeanca-blonda-dimensiuni-mari-veche.html

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut, Ionut :)
    Se pare ca cei de la Aradeanca nu l-au luat in considerare si pe Pepe in postura de papus(oi) :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Papusa O. Zavoranu mi se pare disgratioasa, desi la fata e destul de reusita. Oricum, nu i-as lua fetitei mele o astfel de papusa :)) chiar daca n-am copil.

    RăspundețiȘtergere
  17. Numele meu este Mia. Îmi împărtășesc mărturia mea astăzi cu lumea. Nu-mi imaginez niciodată că fac asta, dar sunt plin de bucurie și vreau ca și alții să aibă ajutorul lor. În calitate de asistentă medicală, am doi copii și soțul meu m-a abandonat pe mine și pe copiii noștri fără nicio explicație, tocmai a ieșit din casă și următorul lucru pe care l-am auzit este că vede o altă femeie. pe mine. Am fost frustrat și devastat, am căutat ajutor din diferite unghiuri până când am văzut o postare despre Dr. Ajayi, un jucător de vrăji. L-am contactat pe dr. Ajayi, care mi-a spus ce să fac. El m-a asigurat că va arunca o Vrajă și totul va fi bine în termen de trei zile, dar am fost sceptic, i-am dat câteva gânduri înainte de a-l contacta în sfârșit din nou, am trecut prin proces împreună și, spre surprinderea mea, vraja a funcționat și soțul meu s-a întors acasă și a îngenuncheat să implore iertare, dar primul a fost un telefon surpriză de la el, pentru că nu am vorbit de vreo 6 luni. Dr. Ajayi este cu adevărat un om de cuvinte, dacă aveți probleme în relația voastră sau orice aspect al vieții dvs., contactați-l pe dr. Ajayi pentru a obține o soluție durabilă.

    E-mail: drajayi1990@gmail.com
    Număr WhatsApp: +2347084887094

    RăspundețiȘtergere